De lekkerste oud hollandse snoepjes!

Oud hollands snoep

 

 

Als je aan oud-Hollands snoep denkt, denk je waarschijnlijk aan die pittige en zure koekjes met een romige vulling, zoals het beroemde Driekleurkoekje. Nou, er was zoveel meer dan dat! Vanaf het moment dat de Nederlanders handel gingen drijven met andere landen in het Oosten, zoals India en China, werden er zoetigheden uitgevonden om hun smaakpapillen te bevredigen. In feite werden veel van deze zoete lekkernijen ook naar huis geëxporteerd! Nederland is altijd een van de meest invloedrijke plaatsen in de wereld geweest als het gaat om eten. Oud hollands snoep is erg lekker. De tulpen waren de kenmerkende bloem en de zoete geur was hun signatuur. Ook al zijn we na de Tweede Wereldoorlog geen supermacht meer (nog steeds niet!), we lijken onze culinaire sporen nog niet te hebben achtergelaten. Oud-Hollandse zoetigheden zijn ook vandaag nog volop aanwezig!

Introductie tot oud Nederlands snoep

Laten we beginnen met wat geschiedenis! Onze voorouders leefden in een klein land tussen de 6 rivieren en de Noordzee. Waar waren de Nederlanders beroemd om? Nou, hun gins en wijn, natuurlijk! Ze verbouwden hier druiven, appels, peren en pruimen en maakten wijn. Toen ontdekten ze ook cacao en koffie. Deze van nature zoete ingrediënten waren perfect voor de Nederlanders om snoep van te maken. Ze spraken ook Engels en Frans, wat het importeren van ingrediënten makkelijker maakte. Nadat de Nederlanders handel begonnen te drijven met andere landen in het Oosten, zoals India en China, werden snoepjes uitgevonden om hun smaakpapillen te bevredigen. In feite werden veel van deze zoete lekkernijen ook naar huis geëxporteerd!

Koekjes met gedroogd fruit en noten

Een paar jaar geleden liep ik op straat en zag een dame oud-Hollandse snoepjes verkopen. Ik stopte haar en begon vragen te stellen over de oude Nederlandse snoepjes. Ik was zo verbaasd om een aantal van deze oude snoepjes in een kraampje te zien. Het is goed dat mensen deze oude Nederlandse snoepjes nog steeds maken, maar het is nog beter dat je ze online kunt kopen! Hoe heten deze oude Nederlandse snoepjes? Ze heten koekjes, wat Nederlands is voor "koekjes". Koekjes zijn er in allerlei kleuren, smaken en vormen. Sommige hebben een zachte kern en andere een knapperige kern. Er zijn snoepjes met gedroogde tropische vruchten en noten, zoals mango, gehalveerd en geweekt in suikersiroop. Daarna worden ze omhuld en gedroogd in de zon, zodat een taai en kleverig snoepje ontstaat. Ze smaken als een tropische fruitsalade! U kunt ook andere gedroogde vruchten en noten kopen, zoals sesam, amandelen, cashewnoten en walnoten. Sesam koekjes zijn beroemd in Nederland. Deze koekjes smelten in je mond en laten je smaakpapillen in vervoering achter! Het enige probleem is dat je veel moet kopen, zodat je kunt delen met je vrienden!

Snoepjes van gedroogd fruit en noten

Veel oud-Hollandse snoepjes worden gemaakt van ontpitte vruchten en noten. Maar, er is ook een andere manier om oud-Hollandse snoepjes te maken, genaamd fruitsalade. Je begint met gedroogd en fijngehakt fruit, zoals ananas, mango, sinaasappel, appels, abrikozen, rozijnen en pecannoten. Vervolgens week je deze in een mengsel van gedroogde en verse suiker, zodat ze zacht en kleverig worden. Dit mengsel heet slijpsel en lijkt een beetje op poedersuiker. Tot slot spuit je het mengsel in een blik en laat je het drogen. Als het droog is, breek je het in stukken. Er zijn vele smaken die je met bovenstaande ingrediënten kunt maken. Ze kunnen met of zonder zachte kern worden gemaakt, en sommige zijn ook pittig. Je kunt bijvoorbeeld een pittige rum- of mangosmaak krijgen, of een fruitige muntsmaak. Je kunt ook een smaak krijgen van alle bovengenoemde ingrediënten, zoals ananas, sinaasappel, mango, appels, abrikoos en pecannoten.

Conclusie

Oud-Hollandse snoepjes zijn nog steeds populair in Nederland en zijn te vinden bij straatkraampjes, in supermarkten en op beurzen. Ze zijn een geweldig souvenir, en u kunt in uw oud-Hollandse snoepjes ook interessante historische feiten over de Nederlanders vinden.

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *