Hoe haal je Sushi op?

De meest bekende vorm van sushi voor de meeste Amerikanen is de Maki sushi rol. Bij de Maki sushi bestellen wordt de sushirijst in een cilindrische vorm gerold, waarbij het middelste gedeelte uitsteekt. De Amerikaanse stijl van sushi is anders dan de traditionele Japanse stijl van sushi. In Amerikaanse sushi wordt de rijst belegd met garnalen of haaienvin.

Er zijn verschillende soorten rollen waarin sushi wordt geserveerd. De traditionele rollen worden Nigiri genoemd en zijn al decennia lang favoriet, vooral bij Amerikanen. Naast deze traditionele rollen bestaan er nog vele andere soorten rollen, zoals asago, of rauwe zeevruchten rollen; surimi rollen; en rollen omwikkeld met groenten of fruit.

Nigiri wordt geserveerd als hoofdgerecht, en alle nigiri-rolletjes worden gewoonlijk met de hand gegeten. Nigiri betekent “grijpen”. Dus hoe zou u een sushi gerecht vastpakken? Begin in het midden van de sushi met de hand naar beneden gericht, alsof u een glas of bord gaat pakken. Met de hand in uw andere hand steekt u uw wijsvinger uit, zodat deze heel lichtjes naar rechts van uw lichaam wijst. Probeer uw vingers dicht bij elkaar te houden. Als u iets dichter bij elkaar moet komen, breng dan de randen van uw twee handen naar elkaar toe, zodat u een mooi klein zegel hebt. U moet deze druk kunnen voelen als u de sushi in uw mond duwt.

Als u sushi eet, moet u de rijst alleen van het midden naar de achterkant van de rol kunnen proeven. Proef de rijst niet van de buitenkant naar het midden. Als u geen soort druk kunt waarnemen, of als de rijst de neiging heeft plat te vallen, dan moet u geen volledige bestelling kunnen plaatsen. Als de rijst bijvoorbeeld een soort zacht geworden eigeel heeft, mag hij niet met de handen worden gegeten. Hij moet meteen in een speciaal daarvoor bestemd schepbord worden opgediend.

Sushi kan niet met de vingers worden opgepakt. Het gebruik van eetstokjes is de beste manier om sushi op te pakken. Niet alleen kunt u het met stokjes oppakken, u kunt het ook met stokjes opeten. Als u eetstokjes gebruikt, houdt u de stokjes in uw linkerhand en duwt u ze naar beneden in de sushi die u wilt eten. U kunt ook het bord oppakken om te eten, en vervolgens de rijstkom recht in uw mond kieperen.

Als u snel sushi wilt eten, zult u in sommige gevallen gebruik moeten maken van de azu-age – een heel handig klein hulpmiddel waarmee u voedsel kunt oprapen met behulp van een eetstokje. Eerst plaatst u de maker in het midden van uw bord, en vervolgens brengt u de rijstkom naar uw mond. Wanneer u dit type eetstokje voor de eerste keer gebruikt, zult u zien dat het in feite zeer stabiel is.

Het is zelfs een goed idee om dit soort eetstokjes ook te gebruiken om hapjes van voedsel te nemen. Het is een stuk gemakkelijker om voedsel te pakken met eetstokjes, en het is een stuk veiliger. Onthoud dat u zo veilig mogelijk wilt zijn bij het gebruik van eetstokjes.

Lees meer:

Sushi bestellen Delft 

Sushi afhalen Delft 

Sushi restaurant Delft

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.