deKleineBaron’s plus

 lunch utrecht

 

 

 

deKleineBaron’s Menu:

Onze smakelijke lunch specialiteit is slechts een klik verwijderd. Het wordt geserveerd in een ongedwongen en ontspannen sfeer. Onze hamburgers, pizza’s, broodjes, en andere lekkernijen zijn slechts een klik verwijderd. En tot slot, een mooie plek om te zitten en te genieten van een heerlijke maaltijd, vrij van toppings.

Naast het standaardwerk heeft deKleineBaron nog wat andere leuke dingen.

DeKalder zegt dat onze sandwiches “gemaakt worden met de meest verse en malse ingrediënten die er zijn.” Een van onze meest populaire formules is “vlees plus groenten”. Onze sandwiches zijn populaire favorieten geworden onder de studenten en het personeel.

Hoewel we ons in de woonwijken van Utrecht bevinden, wilden we van Utrecht onze speciale plek maken. Dus kregen we een vergunning van de plaatselijke overheid. Onze toezichthouder was al heel lang inwoner van Utrecht en al heel lang restauranthoudster. Zij was, naast haar andere verantwoordelijkheden, degene die ervoor zorgde dat wij een groene vergunning kregen om een eetgelegenheid te exploiteren.

Terwijl we in haar restaurantkamer zaten met het kleurrijke 170 jaar oude gebouw als decor, werd ik overweldigd door de schoonheid van de omgeving. Net als een schilderij van Mei, vindt de kleurrijke Max theanse een kunstwerk. De kamer is de enige plek buiten het restaurant waar je het park kunt zien en het is er prachtig.

Maar is dat alles wat er in deze wereld is?

Het zal u misschien verbazen dat naast keukengerei en kleurrijke kleding, het voedsel misschien wel het minst belangrijke ding op aarde is. Ja, het is waar. Zonder voedsel is er geen samenleving. Zonder bezit, geen productie van goederen, geen inkomsten, geen winst, geen banen, geen geld.

Hoe lang kun je overleven zonder voedsel? Nou, hoe lang kun je eten? We weten dat insecten het veel beter hebben dan grotere dieren. Denk je dat ze minder voedsel hebben? Nee! Vee voedt zich voornamelijk met gras. Ze eten dat gras tot op zekere hoogte, maar het gras wordt verbouwd als gewas en het is de bedoeling dat het vee klaar is met het eten van dat gras.

Heb je ooit een koe gras zien eten? Dat doen ze niet. Maar ze eten wel andere planten. Hoe kun je andere planten eten als je dood bent?

Dit is wat een dode koe eet: gras. Het enige wat je hoeft te doen is het gras maaien. Deze koe eet dit gras om haar te helpen.

Nu, zeg je niet, ‘Dat is gekkenpraat!? Ja, dat is het wel! Maar het gekke in deze wereld is wat mensen met hun voedsel doen, hoeveel ze eten en hoe lang ze eten.

Denk hier eens over na. Herinner je je gokken? Waar er geen vuistregel is en er altijd een wilde onbekende is. Is dat niet makkelijker te zeggen dan, “Eet minder en stop na 30 dagen?”

Wat is therierspine eigenlijk? De naam betekent, “geplaatst op paardenvlees”. En het voedsel natuurlijk? Wel, je kan er op wedden dat het het laatste is.

Betekent dat dat de ruggengraat het eten niet waard is? Absoluut niet. Maar je zou het erg mis hebben.

De term “rierspinazie” is eigenlijk de soortnaam voor een reeks eetbare planten van het geslacht erythorium, dat eigenlijk de meeste planten omvat die tot deze plantengroep behoren. De wetenschappelijke naam is afgeleid van het Griekse ur lestes dat wilde wortel betekent. De meest geconsumeerde variëteiten van erythorium zijn de variëteiten die zijn ursiniseerd, oftewel gesneden vóór Lets say koken.

erythoriumwortels in het wild en er zijn in feite meer dan 1.000 variëteiten van wilde erythoriumplanten die in het wild groeien.

Tot de meest bekende wilde erythorium plantensoorten behoren de asroidopurulentplanten (bekend als “zongedroogde planten”) en tabaksplanten.

Je realiseert je misschien niet dat je zowel wilde als tamme versies van erythorium kunt eten. Ik heb gehoord van zowel de wilde als de gedomesticeerde versie, maar ik heb het nog nooit geprobeerd. Ik heb echter informatie gezien die zegt dat de gedomesticeerde versie tamelijk vlezig is.

Net als ander wild voedsel is erythorium voor veel mensen een basisvoedsel geworden. In sommige delen van de wereld wordt brood gemaakt van de zaden. Ze kunnen in allerlei vormen en ontwerpen worden gegoten en de smaak en textuur is anders dan alle andere broodsoorten die ik ooit heb gegeten.

Zoals in de Indiase keuken, waar je ook bent, als je het kookt met het zaad, zal het sappig en heerlijk smakelijk worden.

lees meer:

Lunchen in Utrecht 

High tea Utrecht

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.