Catering en restauratie

Bedrijfscatering

 

 

 

 

 

Catering kan verschillende vormen aannemen. Degenen die in en rond een kerk werken, richten zich op religieuze evenementen, van bruiloften tot begrafenissen en meer. Sommige cateraars zijn verbonden met een bedrijf, en werken aan de catering voor conventies en conferenties waar honderden gasten aanwezig zullen zijn. Sommigen werken ook samen met een overheidsbedrijf, en worden ingezet om eten te serveren in de kantoren van bedrijfsleiders en personeel.

Voordat een traiteur een maaltijd of dienst kan aanbieden aan een publiek dat hij nog niet kent, zal hij zich moeten laten voorlichten over de wijze waarop hij deze zal bereiden. Als hij niet weet wat hij doet en niet weet wat de regels en voorschriften in zijn thuisstaat zijn, kan hij worden gestraft, omdat wat anders een eenvoudige klus zou kunnen zijn, kan worden gezien als een illegale onderneming. Er zijn veel mensen die van alles proberen te koken dat niet aan de norm voldoet. Dit kan gaan van het ergste scenario en helemaal niet koken tot het koken van maaltijden zonder alle ingrediƫnten, waardoor veel extra nachtwerk nodig kan zijn. Als puntje bij paaltje komt, kan het zijn dat hij zich tegenover zijn baas moet verantwoorden voor misverstanden.

Sommige landen zijn armer dan andere en in dergelijke gevallen zal een cateraar vaak merken dat hij een toegevoegde waarde aan zijn aanbod moet geven. Jonge kinderen bijvoorbeeld zijn een doelwit bij uitstek voor een cateraar. Als zij moeite hebben om zichzelf te redden, kan het heel moeilijk zijn om hun aandacht en een goede respons te krijgen als zij bijvoorbeeld geleerd voedsel krijgen – het is een hele klus om uit te rekenen hoeveel er nodig is om 20.30 gunstelingen te voeden! De enige manier is het opzetten van een succesvol cateringbedrijf dat de capaciteit heeft om de grootte, het gewicht en het soort kindermaaltijd te verzorgen dat nodig is.

Catering moet vaak een part-time baan zijn voor veel mensen die tevreden zijn met het werk. Anderen zijn blij dat ze om welke reden dan ook regelmatiger kunnen koken. Onthoud echter altijd dat elke baan in de catering ook moet worden gezien als een vitaal onderdeel van een beroepsbevolking die zich bezighoudt met alles wat met eten te maken heeft.

lees meer:

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.