Bijenwas Kaarsen

Kaarsen online

 

 

 

 

De eerste kaarsen werden gemaakt van natuurlijk vet door er lonten in te dompelen. Kaarsen met een hoog koolstofgehalte, met een pit van bijenwas of bijenwas met een gat in het midden en gedompeld in vloeibare was, werden geacht nauwer verwant te zijn aan kaarsen dan aan wierook.

De kaars, die aanvankelijk de vorm aannam van een lampenkap, werd uiteindelijk vervangen door een elektrische kaars in het begin van de 19e eeuw, vanwege de voor- en nadelen ervan. De warmte die de vlam uitstraalde, was onverenigbaar met de meeste oplossingen, zodat de vaste was niet in de vlam kon smelten.

Katoenhout, suikerriet, bijenwas, rayon, zijde, gelei en andere natuurlijke bronnen werden als gewild beschouwd vanwege hun vermogen om in een hete vlam te smelten. In de Middeleeuwen werden kaarsen ook gebruikt als geneesmiddel voor ontstekingen bij zwellingen en spierpijn.

Het woord kaars komt van een oud Engels woord, “to bend,” voor kaarsen in het algemeen. Om een kaars te maken, steekt men gewoon een stuk bijenwas aan, dat in een pot of pan op een houten of tinnen plaat wordt geplaatst, en laat men het branden tot het is vernietigd.

Om de beste resultaten te krijgen, moet men er eerst zeker van zijn dat de kaarsen van bijenwas zijn gemaakt en niet van bijenwasolie of paraffine. Paraffine is namelijk UV-actief en is daarom niet zo zwart als de echte, noch is het zo helder als bijenwas. De was is ook chemisch vervaardigd en zal daarom niet zo zuiver zijn als de natuurlijke was.

Het is inderdaad aan u om de kwaliteit te bepalen van de kaarsen die u wilt branden. Als de kaarsen inderdaad van bijenwas zijn gemaakt, is het niet voldoende ze in een glazen pot te doen. Doe hete was in de pot en laat hem een nacht staan, eventueel in een koelkast. Haal het er de volgende dag uit en ontdek dat de was nu een beetje gezwollen is. Dit is de beste manier om er zeker van te zijn dat de kaarsen van zuivere bijenwas zijn gemaakt.

De bijenwaskaarsen die u tegenwoordig op de markt kunt vinden, zijn heel wat anders dan de bijenwaskaarsen van vroeger. De bijenwaskaarsen van vroeger werden gemaakt van de was van dode varkens. De geur van het dode varken was sterk genoeg om meerdere dagen te blijven hangen. Dit was de standaard om kaarsen te maken in die tijd. Pas rond de eeuwwisseling begon men bijenwas te gebruiken. De bijenwas werd gemaakt van de was van dode bijen, die als sterker werd beschouwd dan kaarsen gemaakt van andere ingrediƫnten.

De bijenwaskaarsen van vandaag worden gemaakt van de was van een bijenkorf. Dat betekent dat ze worden gemaakt met de was van een bijenkaars. Het grote verschil is dat de bijenwaskaarsen van vandaag worden gemaakt met behulp van een elektrisch aangedreven machine. Deze is niet in staat om bijenwaskaarsen efficiƫnt te branden. Het is ook mogelijk om de bijenwaskaarsen te laten ruiken als gewone kaarsen.

Zoals alle andere natuurlijke producten zijn ook kaarsen van bijenwas verkrijgbaar in verschillende geuren. Er zijn meer dan 50 verschillende geuren, dus u kunt kiezen uit een breed scala aan geuren die passen bij uw huis of kantoorinrichting. Het enige verschil is dat de geuren enigszins van elkaar verschillen. Toch is het voor uw gemak het beste om ervoor te zorgen dat u door de jaren heen voor dezelfde geur kiest. Het zou een goed idee zijn om bij droog weer verse waskaarsen te nemen. Dit om ervoor te zorgen dat ze minstens 30-60 uur branden, inclusief rustperiodes.

lees meer:

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.